From Fargo's place
Noorse Boskatten 
 

De Noorse Boskat 

Welkom op onze website
De Noorse Boskat; (Norsk Skogkatt )  een populaire ras onder liefhebbers van kattenrassen met een schitterend stoer uiterlijk.

De Noorse Boskat is groter dan de gemiddelde kat.

De Noorse Boskat komt van oorsprong uit Scandinavië. In sommige gebieden van Noorwegen en Zweden komen deze katten nog steeds in het wild voor.
In 1977 is deze kat officieel als internationaal kattenras erkend.
De Noorse Boskat is een lange en krachtig gebouwde kat die gemiddeld groter is dan de huiskat
is lang en gespierd. De poten zijn stevig en hoog
Noorse Boskatten groeien langzaam en zijn pas na drie tot vijf jaar volledig uitgegroeid. Een poes weegt dan gemiddeld vier kilogram, katers zijn zwaarder en kunnen zelfs meer dan 8,5 kilogram wegen.
De vacht van de Noorse Boskat wordt geclassificeerd onder halflangharig. De ondervacht is wollig en watervast. Kenmerken bij de Noorse Boskat is de harige kraag. De bovenvacht is glad, glanzend en waterafstotend. Er wordt vermoed dat dit voor de weersomstandigheden van Scandinavië is.  de vacht komt in verschillende kleuren voor
De Noorse Boskatten zijn zelfverzekerd , niet nerveus en kunnen snel aan nieuwe situaties wennen.
Is een actieve kat die tot op hoge leeftijd speels blijft heeft een vriendelijk karakter  en gaat goed om met andere katten/dieren en is mens gericht
Deze dieren kunnen weliswaar als binnen kat worden  gehouden maar moeten hun energie kwijt kunnen. Klim uitdagingen ( krappaal etc.) is een must.